To ελληνικό Χρηματιστήριο παρασύρεται για μία ακόμη φορά στις εξωτερικές πιέσεις και στην αναταραχή που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, αποδεικνύοντας και σήμερα το πόσο ευάλωτο παραμένει στα εξωτερικά σοκ, για ό,τι και αν σημαίνει αυτό τρεις μήνες πριν την έξοδο από το πρόγραμμα.

Το ισχυρό sell-off στα ιταλικά ομόλογα και η σημαντική πτώση του ιταλικού χρηματιστηριακού δείκτη, διατηρεί την αρνητική εικόνα στο Χ.Α ενώ επιδεινώνει παράλληλα την εικόνα στα ελληνικά ομόλογα, των οποίων οι τιμές καταγράφουν νέα πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρνητικοί πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης είναι οι τράπεζες και ειδικά η μετοχή της Πειραιώς, ενώ νέες ισχυρές πιέσεις σημειώνονται στη μετοχή της Folli Follie.

Η επιφυλακτικότητα που έχει χτυπήσει την πόρτα της αγοράς από τις αρχές του μήνα, παρά τα όποια ανοδικά ξεσπάσματα, επιμένει βάζοντας φρένο στις όποιες ελπίδες έδωσε η χθεσινή ανάκαμψη και επιβεβαιώνει ότι το βραχυπρόθεσμο διάστημα θα είναι δύσκολο και χρειάζεται ένας πραγματικά ισχυρός καταλύτης για να δώσει νέα και διατηρήσιμη ανάσα στην αγορά, ο οποίος εντοπίζεται από την πλειοψηφία των αναλυτών στο μέτωπο της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 0,66% στις 792,39 μονάδες, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,81% στις 2077,15 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,39% στις 897,3 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης