Οι εκροές κεφαλαίου επιταχύνθηκαν στα ασιατικά χρηματιστήρια τον Αύγουστο καθώς οι εντάσεις στη Βόρεια Κορέα οδήγησαν τους επενδυτές παγκοσμίως να ρευστοποιήσουν τα κέρδη.

Ωστόσο αναλυτές προβλέπουν ότι τα λεφτά μπορεί να επιστρέψουν λόγω του θετικού momentum κερδοφορίας και των ελκυστικών αποτιμήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία από επτά ασιατικά χρηματιστήρια συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης, εμφάνισαν ότι οι ξένοι επενδυτές πούλησαν περίπου 4 δισ. δολάρια συνολικά τον Αύγουστο, που αποτελεί το υψηλότερο ποσό φέτος.

«ΟΙ εντάσεις στην χερσόνησο της Κορέας αυξήθηκαν, οδηγώντας τους επενδυτές να ρευστοποιήσουν κέρδη» (τον Αύγουστο), τόνισε ο Jim McCafferty, επικεφαλής για τα χρηματιστήρια Ασίας-Ειρηνικού στη Nomura.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι για το β΄ εξάμηνο. Το momentum της κερδοφορίας ήταν καλό και η Ασία είναι φθηνή σε σχέση με τις ΗΠΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία του Thomson Reuters αναφέρουν ότι τα συνολικά κέρδη των ασιατικών εταιρειών υπερέβησαν τις εκτιμήσεις κατά 7% στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, με τις επιχειρήσεις από Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα, να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κινεζικές βιομηχανικές επιχειρήσεις κατέγραψαν υψηλότερα κέρδη, καθώς η οικοδομική έκρηξη έδωσε ώθηση στη ζήτηση και αύξησε τις τιμές στα πάντα, από τσιμέντο και χάλυβα μέχρι γυαλί.

«Η κινεζική οικονομία συνεχίζει να αυξάνεται ισχυρά. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία βελτιώνεται και η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων της Ιαπωνίας ήταν ισχυρή», ανέφερε ο McCafferty της Nomura.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης