Κέρδη καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street αντλώντας ώθηση από την αισιοδοξία που επικρατεί για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην επικείμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον αντιπρόεδρο της Κίνας.

Ο πρόεδρος Τραμπ θα συναντήσει σήμερα τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Λίου Χε με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι η συνάντηση θα μειώσει τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πάντως δηλώσει ότι μια συνολική συμφωνία με την Κίνα θα υπάρξει όταν θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο δείκτης Dow Jones βρίσκεται καθ’ οδόν για την ένατη διαδοχική ανοδική εβδομάδα και αυτή τη στιγμή ενισχύεται κατά 98 μονάδες ή 0,39% στις 25.937,53 μονάδες.

Ο ευρύτερος S&P 500 βρίσκεται 7,67 μονάδες υψηλότερα (0,28%) και κινείται στις 2.780,92 μονάδες σε πορεία ολοκλήρωσης της τέταρτης εβδομάδας κερδών. 

Ο Nasdaq κερδίζει 28 μονάδες ή 0,38% και βρίσκεται στις 7.485,45 μονάδες, οδεύοντας και αυτός προς την ένατη εβδομάδα κερδών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το “μέτωπο” των αποτελεσμάτων, η Kraft Heinz Co. σημειώνει βουτιά άνω του 24% καθώς τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, η εταιρεία τροφίμων μείωσε το μέρισμα της και ανακοίνωσε μια λογιστική έρευνα η οποία οδήγησε σε κλήτευση της εταιρείας από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης