Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Πάντως, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ ήταν καλύτερα του αναμενομένου.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 25.713,22 μονάδες, ο S&P  σημειώνει οριακή άνοδο 0,05% στις 2.819,88 μονάδες, όπως και ο Nasdaq, που καταγράφει οριακά κέρδη 0,04% στις 7.696,40 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 2,398%, έχοντας φτάσει τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2017.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, αφότου η απόδοση του 10ετούς στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έπεσε κάτω από αυτήν του τρίμηνου T-bill για πρώτη φορά από το 2007.
Αυτή η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων θεωρείται ένδειξη για επερχόμενη ύφεση.

Εν τω μεταξύ, η ανησυχία που εξέφρασε την Τετάρτη ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης Μάριο Ντράγκι για τα αρνητικά επιτόκια ακολουθεί την υιοθέτηση ήπιων τόνων και από άλλες κεντρικές τράπεζες εν μέσω φόβων για την παγκόσμια ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε κατακόρυφα τον Ιανουάριο καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν ενώ μειώθηκαν οι εισαγωγές, αποτυπώνοντας την ευμετάβλητη εμπορική δυναμική με την Κίνα, εν μέσω διαπραγματεύσεων για τους δασμούς με την κυβέρνηση Trump.

Το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών συρρικνώθηκε 15% από τον Δεκέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 51,15 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Το ποσό ήταν σημαντικά χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις για έλλειμμα 57 δισ. δολαρίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης