Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης καθώς οι επενδυτές υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει του σημερινού πρώτου ντιμπέιτ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν που θα μπορούσε να επηρεάσει την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Το πρώτο τηλεοπτικό τους ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου έρχεται ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν ένα άνετο προβάδισμα στον Μπάιντεν, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε αρκετές αμφίρροπες πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις διαπραγματεύσεις των Δημοκρατικών του Κογκρέσου με τον Λευκό Οίκο σχετικά με το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε χθες ότι οι Δημοκρατικοί έχουν καταλήξει σε ένα νέο πακέτο τόνωσης ύψους 2,2 τρισ. δολ. εγκαταλείποντας την αρχική τους πρόταση για δαπάνες άνω των 3 δισ. δολ. με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Αν και οι Δημοκρατικοί περιόρισαν κάπως το ύψος των δαπανών αυτές εξακολουθούν να ξεπερνούν κατά πολύ τα επίπεδα που προτίθενται να εγκρίνουν οι Ρεπουμπλικάνοι, καθιστώντας πολύ δύσκολη μια συμφωνία των δύο πλευρών.

Και αυτό τη στιγμή που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο της χώρας Άντονι Φαούτσι να προειδοποιεί μάλιστα ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ δεν είναι καλή. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι θάνατοι ξεπέρασαν το ζοφερό ορόσημο των 1 εκατ. με τα κρούσματα να είναι πάνω από 33,4 εκατ. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εμφανίζουν τα περισσότερα κρούσμα στα 7,1 εκατ. και τον υψηλότερο αριθμό θανάτων με πάνω από 205,090.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες- Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 78,06 μονάδες (-0,28%) στις 27.506,00 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 1,92 μονάδες (0,06%) στις 3.350,09 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 2,49 μονάδες (0,02%) στις 11.118,71 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η UnitedHealth Group με κέρδη 0,51% στα 304,78 δολ. και ακολουθούν η Honeywell International στα 165,44 δολ. με κέρδη 0,48% και η Visa στα 201,20 δολ. με άνοδο 0,46%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Boeing (-2,10%), η Chevron (-1,58%) και η Walt Disney (-1,27%).

Από την αγορά κατοικίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν 4,8% τον Ιούλιο σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τους δείκτες S&P Case-Shiller.

Ο δείκτης S&P Case-Shiller που καλύπτει 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ εμφάνισε ετήσια άνοδο 3,9% τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης για 10 μητροπολιτικές περιοχές εμφάνισε άνοδο 3,3%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης