Επιχείρηση ανάκαμψης πραγματοποιεί την Παρασκευή η Wall Street που μαστίζεται τον τελευταίο καιρό από τον επαπειλούμενο παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Οι δείκτες σημείωσαν χθες απώλειες άνω του 2%, με τον Dow Jones να χάνει το ψυχολογικό όριο των 24.000 μονάδων με πτώση άνω των 720 μονάδων, καθώς ο Trump ανακοίνωσε την επιβολή νέων δασμών που στοχεύουν αποκλειστικά στην Κίνα, επικαλούμενος την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας για την οποία κατηγορεί η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου πολλές κινεζικές εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Κίνας προέτρεψε την κυβέρνηση των ΗΠΑ σήμερα να αποφύγει να θέσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις σε κίνδυνο, αντιδρώντας στους δασμούς σε σειρά κινεζικών προϊόντων.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,08%, στις 23.982 μονάδες, ενώ προς στιγμήν ανέκτησε το επίπεδο των 24.000 μονάδων. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,05% στις 2.641 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 0,48% στις 7.132 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 3,1% το Φεβρουάριο, αντιστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό την πτώση που σημείωσαν στην αρχή της χρονιάς και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από πέρυσι το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης