Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι ενθαρρυντικές ανακοινώσεις για την κερδοφορία τους από εταιρείες όπως η ολλανδική Philips και η ελβετική Julius Baer επισκίασαν τις ανησυχίες για νέου περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 10:11 ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της εταιρείας τεχνολογίας υγείας Philips κατέγραψε άλμα 3,2% καθώς ανακοίνωσε πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση κατά 32% στα λειτουργικά της κέρδη.

Η μετοχή της εταιρείας διαχείρισης πλούτου Julius Baer ενισχύθηκε κατά 5,3% καθώς άφησε να εννοηθεί ότι αναμένει βελτίωση στην κερδοφορία της για τους πρώτους εννέα μήνες του 2020.

Η μετοχή της Danone, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας γιαουρτιών, ενισχύθηκε κατά 2,3% καθώς επαναβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το 2020 και γνωστοποίησε ότι θα επανεξετάσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές εταιρειών ειδών πολυτελείας, όπως των LVMH, Hermes και Pernod Ricard, σημείωσαν άνοδο άνω του 1%, αφού η Κίνα ανακοίνωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης