Άλμα κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι ενθαρρυντικές εξελίξεις για ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ενίσχυσαν τις προσδοκίες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη παγκοσμίως, παρόλο που η αύξηση των ποσοστών μόλυνσης σκιάζει τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 10:10 ώρα Ελλάδας, ενώ ανήλθε σε νέο υψηλό επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου, με τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, ο δείκτης αναφοράς κατέγραψε κέρδη για τρίτη συνεχή εβδομάδα ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις με τα εμβόλια κατά της COVID-19.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η βρετανική AstraZeneca μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει αποτελεσματικότητα κατά μέσο όρο 70%, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca έφτανε το 90% στην πρώτη ομάδα των ατόμων, στους οποίους χορηγήθηκε αρχικά μισή δόση και έναν μήνα αργότερα μία ολόκληρη δόση. Μειώθηκε στο 62% στην ομάδα που έλαβε δύο ολόκληρες δόσεις με έναν μήνα διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης