Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της ανακοίνωσης μιας σειράς οικονομικών στοιχείων αργότερα σήμερα, ενώ οι αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 επίσης επηρέαζαν το κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1%, με τους κλάδους ταξιδίων και ενέργειας να καταγράφουν από τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο δείκτης αναφοράς ωστόσο οδεύει προς την τέταρτη συνεχή εβδομάδα κερδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca κατέγραψε πτώση 0,6% καθώς δημιουργήθηκαν ερωτήματα για τα αποτελέσματα της μελέτης από τις δοκιμές του τελευταίου σταδίου για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η εταιρεία πιθανόν να προχωρήσει σε μια επιπρόσθετη παγκόσμια κλινική δοκιμή για να καθορίσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της για την Covid-19, δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής της Πασκάλ Σοριό.

Ο γερμανικός δείκτης blue-chips DAX ήταν αμετάβλητος, καθώς τα κρούσματα COVID-19 στη χώρα ξεπέρασαν το φράγμα του 1 εκατομμυρίου, ενώ ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης