Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέτειναν το ράλι τους σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η αισιοδοξία για το εκ νέου άνοιγμα των οικονομιών και τη χαλαρή νομισματική πολιτική προσέφεραν στήριξη στους λεγόμενους κυκλικούς κλάδους, μεταξύ των οποίων αυτούς της εξόρυξης και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1% σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο στην αρχή της συνεδρίασης, με τις εταιρείες εξόρυξης να ενισχύονται κατά 2,2% χάρη στις ισχυρές τιμές των μετάλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, που περιλαμβάνει πολλές εταιρείες που σχετίζονται με εμπορεύματα, σημείωσε άνοδο 0,2% παρά την ενίσχυση της λίρας, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη φάση της χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Οι μετοχές της IAG, ιδιοκτήτριας της British Airways, της easyJet και της Wizz Air, ωστόσο σημείωσαν πτώση μεταξύ 1,5% και 3,4%, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο επέτρεψε να ξεκινήσουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια από τις 17 Μαΐου, αλλά μόλις 12 χώρες περιελήφθησαν στη λεγόμενη «πράσινη λίστα».

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech κατέγραψε άλμα 10,8%, αφού αποκάλυψε τα σχέδιά της να κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις παρασκευής των εμβολίων της που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA στη Σιγκαπούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης