Για ρεκόρ ετοιμάζεται η Wall Street, σε χαμηλό 3 ετών το δολάριο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 15:04
Για ρεκόρ ετοιμάζεται η Wall Street, σε χαμηλό 3 ετών το δολάριο
Για νέο γύρο ρεκόρ ετοιμάζονται οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, μετά από τις χθεσινές μικτές τους επιδόσεις.
Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν άνοδο 0,35%, ενώ τα futures του S&P 500 καταγράφουν κέρδη 0,26% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq διαμορφώνονται 0,18% υψηλότερα.

Χθες, ο S&P 500 και ο Nasdaq τερμάτισαν σε νέα ιστορικά υψηλά, με τον Dow Jones πάντως να κλείνει με αρνητικό πρόσημο και συγκεκριμένα με οριακές απώλειες 0,01%. Στο σύνολο του 2018, μέχρι στιγμής οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street έχουν εξασφαλίσει κέρδη μεταξύ 6% και 8%.

Οι επενδυτές κάνουν focus στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που έρχονται στη δημοσιότητα, με τη μετοχή της GE να ενισχύεται προσυνεδριακά κατά 1,7%, παρά τα κατώτερα των προσδοκιών μεγέθη που ανακοίνωσε. Πτωτικά κινείται, εν τω μεταξύ, η μετοχή της United Technologies, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της, ενώ "βουτιά" 1,30% γνωρίζει η μετοχή της Qualcomm, μετά από το πρόστιμο - μαμούθ, ύψους 1,2 δισ. δολ. που της επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας "διολισθαίνει", την ίδια ώρα, το δολάριο, μετά από τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο οποίος σημείωσε ότι "ένα αδύναμο δολάριο είναι καλό για το εμπόριο".

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 15:04