Με σημαντικές απώλειες κινούνται και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τη χθεσινή προσπάθειά τους να ανακάμψουν μετά τη «βουτιά» της Τρίτης. Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα νέα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στις αποφάσεις της βρετανικής κεντρικής τράπεζας επί της νομισματικής πολιτικής, που ανακοινώνονται σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους οι Publicis, Commerzbank, Unicredit, Total και Thomas Cook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,48% στις 378,32 μονάδες, ενώ στο ταμπλό ο γερμανικός DAX χάνει 0,46%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,37% και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,27%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX χάνει 0,45%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,22% και ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,14%.

Να σημειωθεί ότι χθες τρενάκι του τρόμου θύμισε η τεράστια μεταβλητότητα των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, οι οποίοι από τα ισχυρά κέρδη βρέθηκαν να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ανατροπή από τον Φεβρουάριο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης