Τα κέρδη ανά μετοχή της Apple Inc. κινδυνεύουν να συρρικνωθούν κατά περίπου 29% ή 3,35 δολ. εάν τα προϊόντα του αμερικανικού κολοσσού απαγορευτούν στην Κίνα ως αντίποινα για τα μέτρα που έχει λάβει η αμερικανική κυβέρνηση κατά της κινεζικής Huawei, αναφέρει σε ανάλυση της η Goldman Sachs.

«Αυτό αντιπροσωπεύει το 100% της εκτιμώμενης έκθεσης της Apple στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, αντισταθμίζοντας ταυτόχρονα την εξοικονόμηση δαπανών απο τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ», σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τράπεζα σημειώνει επίσης ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας, η οποία σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται στην Κίνα και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την τελική συναρμολόγηση του iPhone σε εγκαταστάσεις της Foxconn.

«Δεν υιοθετούμε την υπόθεση για την επιβολή περιορισμών στην παραγωγή του iPhone στην ηπειρωτική Κίνα αυτή τη στιγμή», αναφέρει η Goldman Sachs και προσθέτει. «Εάν η Κίνα περιορίσει ωστόσο την παραγωγή, δεν πιστεύουμε ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να μεταφέρει μεγάλο όγκο εκτός της Κίνας σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «αποφάσεις που θα οδηγούσαν την παραγωγή της Apple έξω από την Κίνα θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας καθώς και στην τοπική απασχόληση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Goldman δίνει σύσταση “neutral” στη μετοχή, ενώ μείωση την τιμή-στόχο στα 178 δολ. από 184 δολ. προηγουμένως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης