Με κέρδη υποδέχονται τα futures των δεικτών της Wall Street τα αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων τραπεζών όπως η Citigroup και η JPMorgan.

Τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 0,58%, ενώ του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,54%. Τα futures του Nasdaq κινούνται στο +0,47%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα futures σημείωναν έντονες εναλλαγές προσήμων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις αναφορικά με την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και στο ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης στη Συρία με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Τα εταιρικά κέρδη θα μπορούσαν να αποδειχθούν φωτεινό σημείο για τους επενδυτές λίγο πριν το σαββατοκύριακο που θα μπορούσε να φέρει νέο στρες στις αγορές μέσω της ανησυχίας για την αμερικανική πολιτική και το εμπόριο με την Κίνα.

Ισχυρή αύξηση της τάξης του 35% σημείωσαν τα κέρδη της JPMorgan το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η τράπεζα συνεχίζει να επωφελείται από την αλλαγή στην φορολογική νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 8,71 δισ. δολαρίων ή 2,37 δολαρίων ανά μετοχή την εξεταζόμενη περίοδο έναντι κερδών 6,45 δις. δολαρίων ή 1,65 δολαρίων ανά μετοχή το περυσινό πρώτο τρίμηνο.

Κατά 3% αυξήθηκαν τα έσοδα α΄ τριμήνου της Citigroup, κυρίως λόγω της αύξησης του δανεισμού και της επιχειρηματικής δραστηριότητας και αφού αντιστάθμισε ένα μεικτό αποτέλεσμα από τις δραστηριότητες trading.

Τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 4,62 δισ. δολάρια, έναντι των 4,09 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,68 δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 1,61 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης