Με απώλειες κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου επηρεασμένοι από τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και, κυρίως, τα άσχημα νέα που ήρθαν από την Boeing και την Caterpillar.

Ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός κατέγραψε καθαρές ζημιές 2,94 δισ. δολ. ή 5,21 δολ. ανά μετοχή για το β΄ τρίμηνο, ενώ δεν έδωσε εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, δεδομένης της αβεβαιότητας από την απαγόρευση πτήσεων του τύπου αεροσκαφών 737 MAX. Οι μετοχές της Boeing χάνουν 1,47%.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά της, η εταιρεία εξοπλισμού και μηχανημάτων Caterpillar ανακοίνωσε πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο τίτλος της εταιρείας σημειώνει βουτιά 6,08%.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 93,16 μονάδες (-0,34%) κινούμενος στις 27.256. O S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,17 μονάδες (-0,01%), κινούμενος στις 3.005 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq παραμένει αμετάβλητος στις 8.253 μονάδες.

Πτώση κερδών ανακοίνωσε και ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος AT&T, ενώ ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι έχασε σχεδόν 1 εκατ. πελάτες στον κλάδο της συνδρομητικής τηλεόρασης το τελευταίο τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά τους, οι αμερικανικοί κολοσσοί UPS, Visa και Texas Instruments κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πιέσεις αναμένεται να εκδηλωθούν και στις μετοχές των μεγάλων ονομάτων της τεχνολογίας, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι έχει ξεκινήσει αντιμονοπωλιακή έρευνα στις δραστηριότητές τους για να διαπιστώσει εάν καταπνίγουν τον ανταγωνισμό.

Η μετοχή της Facebook σημειώνει πτώση 1,17%, μετά την ανακοίνωση πως συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο-ρεκόρ 5 δισ. δολ. και ότι δεσμεύτηκε να βελτιώσει τις πρακτικές της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της.

Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο διακανονισμού με την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ μετά τις μαζικές διαρροές δεδομένων που έπληξαν τον κολοσσό των κοινωνικών δικτύων τους προηγούμενους μήνες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί σήμερα και στην κατάθεση του πρώην ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ στο Κογκρέσο για την έρευνα που διεξήγαγε σχετικά με την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης