Στο κόκκινο βρέθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφοντας πτώση άνω του 1% μετά την είδηση πως η Κίνα θα επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα από την 1η Ιουνίου.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,21%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απώλειες 1,52% κατέγραψε ο γερμανικός δείκτης DAX, πτωτικά 1,22% κινήθηκε και ο γαλλικός CAC 40, κατά 0,55% υποχώρησε δείκτης του Λονδίνου FTSE 100.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου κατέγραψε πτώση 1,35% και ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,78%.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς ύψους από 5% έως 25% σε αμερικανικά προϊόντα. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών της Κίνας οι δασμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ σε λιγότερο από 3 εβδομάδες από σήμερα και συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου και όπως δήλωσε το Πεκίνο θα επηρεάσει περίπου 5.000 αμερικανικά προϊόντα (συνολικής αξίας 60 δισ. δολ). Πρόκειται για την απάντηση της Κίνας στους νέους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ οι οποίοι τέθηκαν σε εφαρμογή την Παρασκευή το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η E.ON. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν ραγδαία στο πρώτο τρίμηνο, εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στη θέσπιση πλαφόν στις τιμές ενέργειας στο Ην. Βασίλειο.

Ανοδικά κινήθηκαν, αντίθετα, τα κέρδη της Hochtief στο α’ τρία εν μέρει χάρη στην ενοποίηση του μεριδίου ύψους 20% που κατέχει στην ισπανική διαχειρίστρια σταθμών διοδίων Abertis Infraestructuras.

Κατά 54% αυξήθηκαν τα μεικτά έσοδα της Centrica PLC στο α΄ τετράμηνο του 2019, στη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε ότι οι λειτουργικές της επιδόσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό αντίστοιχες των προσδοκιών, αλλά ότι αναμένει πως το α΄ μισό θα πληγεί από ένα δύσκολο εμπορικό περιβάλλον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης