Στην πρόσληψη της Ernst&Young (ΕΥ) ως ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή, που θα αναλάβει την εξέταση των οικονομικών καταστάσεων μητρικής και ομίλου, προχωρά η Folli Follie Group, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε έναντι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του QCM που αμφισβητεί, μεταξύ άλλων, βασικά οικονομικά μεγέθη και το εύρος του εμπορικού δικτύου του ελληνικού ομίλου.

Εντός της προθεσμίας που είχε γνωστοποιήσει, η διοίκηση της εισηγμένης ανέθεσε στην ΕΥ τη διενέργεια ανεξάρτητου οικονομικού ελέγχου για τα οικονομικά στοιχεία του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως για τη χρήση 2017, τον οικονομικό έλεγχο πραγματοποίησε η Ecovis – VNT Auditing, η οποία διορίστηκε για πρώτη φορά ως ορκωτός ελεγκτής με απόφαση της γ.σ. της εταιρείας το Μάιο του 2015.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αφορμή την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management για την Folli Follie έχει επίσης ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδια Αρχή για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017. Επιπλέον ζήτησε από το QCM να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην έκθεση του, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται στον απόηχο της έντονης κροτικής που έχει δεχθεί από την πρώτη στιγμή η εποπτική αρχή της κεφαλαιαγοράς για τους χιερισμούς της στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική μερίδα επαγγελματιών διαπιστώνει αβλεψία και καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε, καθώς διακυβεύεται το κύρος και η αξιπιστίας τους συνόλου της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης