Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας τα οποία έρχονται λίγο πριν τις κρίσιμες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 23 μονάδες (+0,08%) κινούμενος στις 27,163.98 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 12,68 μονάδες μονάδες (+0.42%), κινούμενος στις 3.016,35 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0.89% (+72.96) και κινείται στις 8.311,50 μονάδες.

Τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι η οικονομία επιβράδυνε το δεύτερο τρίμηνο καθώς η μεγάλη αύξηση των δαπανών των νοικοκυριών δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την υποχώρηση των επενδύσεων.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,1% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, μετά από άνοδο 3,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch έκαναν πάντως λόγο για ασθενέστερη ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 1,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 4,3% το β΄ τρίμηνο μετά από άνοδο 1,1% το α΄ τρίμηνο. Ωστόσο, οι πάγιες επενδύσεις υποχώρησαν 0,8% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 3,5 ετών. Οι κυβερνητικές δαπάνες, στο μεταξύ, σημείωσαν άνοδο 5%.

Η τελευταία μέτρηση έρχεται ενώ η Federal Reserve ετοιμάζεται να μειώσει τα αμερικανικά επιτόκια κατά 25 μονάδες την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο μεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων με τις Alphabet Inc., μητρική της Google, Amazon, Intel και Twitter να ξεχωρίζουν από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα η Alphabet καταγράφει κέρδη 10,67%, μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν μάλιστα τις προσδοκίες των αναλυτών. Επίσης και η Twitter καταγράφει κέρδη 8,46%, μετά την ανακοίνωση κερδών άνω του αναμενομένου.

Εκτός του τεχνολογικού κλάδου το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι ανακοινώσεις των Starbucks, McDonald’s, οποίες επίσης ανακοίνωσαν κέρδη πάνω από τις προσδοκίες.

Από την άλλη η μετοχή της Colgate-Palmolive καταγράφει άνοδο 0,62%, παρά το γεγονός πως ανακοίνωσε μείωση κερδών για το β’ τρίμηνο του 2019, κι αυτό πιθανώς γιατί το αποτέλεσμα ήταν μέσα στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης