Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές ενσωματώνουν στις εκτιμήσεις τους τα εταιρικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις στο πεδίο του διεθνούς εμπορίου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται 0,20% χαμηλότερα, στις 27.157,9 μονάδες, ο γενικός S&P 500 υποχωρεί κατά 0,09%, στις 2.980 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,14%, στις 8.171 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν ο S&P 500 κλείσει αρνητικά, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο αρνητικό σερί του από τις 26 Ιουνίου.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελούν οι εξελίξεις στην εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ανέφερε ότι Κίνα και ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν εκ νέου τις εμπορικές συνομιλίες.

Παρά ταύτα, οι προσδοκίες για ένα θετικό αποτέλεσμα μειώνονται, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η κυβέρνηση Τραμπ δεν είναι απόλυτα σίγουρη ότι μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα των Κινέζων για χαλάρωση των περιορισμών που έχουν τεθεί στη Huawei.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, στο μικροσκόπιο των επενδυτών βρίσκεται ο τίτλος της Netflix. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο αριθμός των συνδρομητών της είναι μικρότερος του αναμενομένου, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί από το 2011, με αποτέλεσμα η μετοχή της χτες να υποχωρήσει πάνω από 9%.

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκεται η μετοχή της Morgan Stanley, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 10% στα κέρδη τριμήνου της.

Παρ’ όλα αυτά είναι η τελευταία από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που ανακοινώνει κέρδη, σε ένα μεικτό τρίμηνο, όπου επιβραδύνθηκαν οι συναλλαγές.

Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,2 δισ. δολάρια ή 1,23 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,9 δισ. δολαρίων ή 1,13 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 10 δισ. δολαρίων.

Επίσης ενδιαφέρον για τους επενδυτές παρουσιάζει η μετοχή της Philip Morris International, η οποία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα β΄ τριμήνου που ήταν καλύτερα των προσδοκιών. Επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που αιτούνται για παροχή επιδόματος ανεργίας αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά παρέμεινε κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν 8% στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 216.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 13 Ιουλίου.

Τα στοιχεία είναι αντίστοιχα των εκτιμήσεων. Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων σημείωσε πτώση κατά 250 στις 218.750.

Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συνεχιζόμενες αιτήσεις –αυτές που συμπληρώνονται από άνεργους για διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας- υποχώρησαν κατά 42.000 στους 1.686.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 6 Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης