Ήπια κέρδη καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 24 μονάδων, του S&P περίπου 7 μονάδων και του Nasdaq περίπου 35 μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με τους Dow Jones και S&P να μαζεύουν τις σημαντικές απώλειες που κατέγραφαν κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης μετά την είδηση ότι ο Τραμπ θα εξαιρέσει ορισμένες χώρες από τους δασμούς. Ο τεχνολογικός Nasdaq δε, κατάφερε όχι απλώς να διαγράψει τις αρχικές απώλειες αλλά γύρισε και θετικός συμπληρώνοντας την τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση.

Το ζήτημα της επιβολής δασμών και το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου συνιστά πάντως πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές.

Πηγή ενήμερη σχετικά με τις προθέσεις της αμερικανικής προεδρίας ανέφερε νωρίτερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει έγγραφο με το οποίο θα επιβληθούν δασμοί στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο στις 15:30 (22:30 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι Τραμπ πιθανότατα θα επισημοποιήσει τις όποιες λεπτομέρειες αναφορικά με το σχέδιό του για την επιβολή δασμών, συμπεριλαμβανομένων εξαιρέσεων, αργότερα αυτή τη βδομάδα.

«Αναμένουμε ότι ο πρόεδρος θα υπογράψει κάτι έως το τέλος της εβδομάδας και θα υπάρξουν ενδεχομένως εξαιρέσεις για Μεξικό και Καναδά και ίσως και για άλλες χώρες» ανέφερε.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας αυξήθηκε κατά 21.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 231.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 3 Μαρτίου, και “ξεκόλλησε” από το χαμηλότερο επίπεδο από το 1969.

Αναλυτές ανέμεναν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωνόταν στις 220.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης