Πτωτικά κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed. Παράλληλα διατηρούν την προσοχή τους στραμμένη στην εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,21% στις 25.823 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,19% στις 2.858 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,14% στις 7.775 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της Fed από τη συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 30 Απριλίου-1 Μαΐου θα δημοσιοποιηθούν στις 21:00 ώρα Ελλάδος και ενδέχεται να προσφέρουν ενδείξεις για το outlook των αυξήσεων επιτοκίων -έναν πιθανό καταλύτη για τους επενδυτές της Wall Street.

Στο μεταξύ, ο εμπορικός πόλεμος καθώς και οι περιορισμοί στην Huawei οδήγησαν την Κίνα στο να επανεξετάσει συνολικά την οικονομική της σχέση με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της South China Morning Post.  Η Κίνα συνεχίζει ωστόσο να είναι ανοιχτή στην επανεκκίνηση των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard δήλωσε πάντως σήμερα ότι το Πεκίνο θα πρέπει να συμφωνήσει με τις ΗΠΑ καθώς μια συμφωνία θα οδηγήσει σε ραγδαία οικονομική ανάπτυξη την Κίνα. «Αυτό θα ενισχύσει την αξιοπιστία της Κίνας στο εμπόριο… και θα διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές ότι μπορούν να επενδύσουν στην Κίνα και να περιμένουν δίκαιη μεταχείριση», ανέφερε ο Bullard στο πλαίσιο ομιλίας του στο Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Qualcomm καταγράφει πτώση 10,33%  αφού Aμερικανός δικαστής αποφάνθηκε πως η εταιρεία παραβίασε τον αντιμονοπωλιακό νόμο καταργώντας με αυτόν τον τρόπο παράνομα τον ανταγωνισμό στον χώρο των chip για κινητά τηλέφωνα.

Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, κατά 5,9% αυξήθηκαν τα κέρδη της Lowe’s Cos στο α΄ τρίμηνο, καθώς η εταιρεία εμφάνισε χαμηλότερες δαπάνες και φόρους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Ωστόσο τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,22 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 1,33 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Κατά 8,8% ενισχύεται η μετοχή της Target Corp στις προσυνεδριακές συναλλαγές καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο μέχρι τις 4 Μαΐου, αυξήθηκαν στα 795 εκατ. δολάρια ή 1,53 δολάρια ανά μετοχή, από τα 718 εκατ. δολάρια ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 15,9% στα 1,53 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 1,43 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης