Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 11:23
Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι μετοχές των βιομηχανικών εταιρειών και των εταιρειών εμπορευμάτων χάρη στα οικονομικά αποτελέσματα και την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, ενώ οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες υποχώρησαν, εμφανίζοντας σημάδια κόπωσης ύστερα από το διήμερο ράλι τους.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών, με την ελβετική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού ABB και τη γαλλική εταιρεία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων Schneider να δίνουν τη μεγαλύτερη ώθηση στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600.

Η ABB σημείωσε άνοδο 3,9% καθώς τα κέρδη πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ενώ η καλύτερη της αναμενόμενης κερδοφορία της Schneider οδήγησε τη μετοχή της σε άνοδο 2%.

Η αύξηση των τιμών των μετάλλων, μετά τις ρωσικές κυρώσεις που προκάλεσαν ανησυχίες για την προσφορά στην παγκόσμια αγορά, οδήγησε ανοδικά τον δείκτη πρώτων υλών κατά 0,3%, ύστερα από κέρδη 4,3% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Συνολικά ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν νωρίτερα αμετάβλητος, καθώς η αδυναμία του κλάδου υγειονομικής φροντίδας αντιστάθμισε τα κέρδη των μετοχών πρώτων υλών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 12:14