Μικτά πρόσημα σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.
Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,12% στις 26.189,23 ο S&P 500 επίσης ενισχύεται κατά 0,12% ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται πτωτικά, κατά 0,04%.

Οι μετοχές των τραπεζών ενισχύονται καθώς ξεκινά η περίοδος των αποτελεσμάτων. Η J. P. Morgan Chase και η Wells Fargo, οι οποίες ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους αύριο Παρασκευή, ενισχύονται κατά 1,18% και κατά 0,67%. Η Morgan Stanley και η Citigroup επίσης διαπραγματεύονται υψηλότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσαν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι περιμένουν πλέον να κρατήσουν αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια αυτό το έτος, αν και ορισμένοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο  μιας αύξησης στο τέλος του 2019, εάν τα οικονομικά στοιχεία την υποστηρίζουν.

Από το “μέτωπο” των εμπορικών διαπραγματεύσεων, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin δήλωσε χθες ότι Κίνα και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο του μηχανισμού για την υλοποίηση της συμφωνίας τους στο εμπόριο.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων προκειμένου να διαπιστώσουν τον αντίκτυπο της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης στην εταιρική κερδοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τραπεζικοί κολοσσοί JPMorgan Chase και Wells Fargo ανακοινώνουν αύριο τα οικονομικά τους μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο, ανοίγοντας την αυλαία των αποτελεσμάτων.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για την παροχή επιδόματος ανεργίας διολίσθησαν κοντά σε χαμηλό 50 ετών στις 196.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου.

Παράλληλα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,6% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 0,3% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου οφείλεται στην ανάκαμψη των τιμών της ενέργειας οι οποίες είχαν υποχωρήσει στο τέλος του 2018.

Οι τιμές της βενζίνης, για παράδειγμα, σημείωσαν άλμα 16% τον προηγούμενο μήνα από το Φεβρουάριο, το μεγαλύτερο από τον Αύγουστο του 2009. Χωρίς τις τιμές ενέργειας και τα τρόφιμα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,3% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα.Σε ετήσια βάση οι τιμές σημείωσαν άνοδο 2,2% τον Μάρτιο, ενώ χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια ενισχύθηκαν 2,4%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης