Ισχυροποιούνται αυτήν την ώρα οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας δέχεται τις επιπτώσεις από τις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφει πτώση 1,80% στις 645,09 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,32 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απώλειες 1,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.690,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 4,12% στις 474,30 μονάδες.

Η εικόνα των διεθνών αγορών είναι άκρως αρνητική, γεγονός που επιδρά και στην ελληνική αγορά, η οποία δέχεται τα κύματα του risk off, ειδικά στον πιο ευμετάβλητο κλάδο του, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον τραπεζικό.

Άλλωστε, στην Ευρώπη οι βασικοί δείκτες καταγράφουν απώλειες πέριξ του 2%, ενώ σημαντική πτώση καταγράφουν και τα παράγωγα της Wall Street.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank σημειώνει πτώση που φτάνει το 4,89%, με τις Εθνική, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με απώλειες άνω του 3%. Πτώση που ξεπερνά το 2% σημειώνουν οι Eurobank, ΕΧΑΕ, Πειραιώς, Grivalia, Jumbo, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντης.

Οι απώλειες σε Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΟΛΠ και Τιτάν ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Aegean, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλή και Ελληνικά Πετρέλαια, με μόνο τη Motor Oil να κινείται θετικά στον FTSE 25, κινούμενη όμως μόλις στο +0,23%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης