Υποχωρεί η Wall Street, "βαρίδι" η μετοχή της Nvidia

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 17:05
Υποχωρεί η Wall Street, "βαρίδι" η μετοχή της Nvidia
Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street καθώς η μετοχή της Nvidia κατρακυλά και πιέζει τον τεχνολογικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 111 μονάδων ή 0,44%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,61% ενώ τη μεγαλύτερη υποχώρηση καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Νasdaq κατά 1,16%.

Ο τίτλος της Nvidia Corp. σημειώνει βουτιά σχεδόν 18% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του γ΄ τριμήνου σημείωσαν άλμα 47% και τα έσοδα αυξήθηκαν 21%, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ειδικότερα, τα κέρδη ανήλθαν σε 1,23 δισ. δολ. ενώ χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία, τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 1,84 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδα ανήλθαν σε 3,18 δισ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα προσαρμοσμένα κέρδη στα 1,93 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 3,24 δισ. δολ.

Για το δ΄ τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα να διαμορφωθούν σε 2,7 δισ. δολ. σε σύγκριση με 2,91 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές παρακολουθούν την πολιτική αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις χθεσινές παραιτήσεις υπουργών της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στον απόηχο της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι πλέον η Μέι είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές καθώς είναι πολύ δύσκολο να περάσει τη συμφωνία στο βρετανικό κοινοβούλιο. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες 48 επιστολές βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος για την κατάθεση πρότασης μομφής.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής παραμένει η αβεβαιότητα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας.
Ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer διέψευσε τις αναφορές ότι το επόμενο πακέτο δασμών έχει μπει στον "πάγο".

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση 0,3% τον Σεπτέμβριο, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.
Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 5,1% τον Σεπτέμβριο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 17:05