Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε το roadshow που οργάνωσε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στην Αθήνα, ενώ επαναδιατυπώθηκε η πρόθεση των Χρηματιστηρίων Κύπρου και Αθήνας για διεύρυνση των ήδη στενών σχέσεων τους.

   Η εκδήλωση- roadshow, που έγινε στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, άρχισε με το κτύπημα από το παραδοσιακό καμπανάκι και χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του ΧΑΚ, Μαρίνο Χριστοδουλίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτη Λαζαρίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Μετά έγιναν γύρω στις 70 κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις εκπροσώπων των θεσμικών επενδυτών και των αντίστοιχων κυπριακών εταιρειών. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην αποστολή είναι: Η Τράπεζα Κύπρου, η Ελληνική Τράπεζα, η Δήμητρα Επενδυτική, η Η Logicom Ltd, η Atlantic Insurance και η Petrolina (Holdings) Public Ltd.

   Στον χαιρετισμό του ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χρηματιστηρίων στα πλαίσια της Κοινής Πλατφόρμας. Όπως είπε, στόχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι η διεύρυνση και επέκταση της συνεργασίας με το ΧΑΚ προς αμοιβαίο όφελος.

   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΧΑΚ, κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το roadshow στην Αθήνα γίνεται στα πλαίσια της απόφασης του ΧΑΚ για εξωστρέφεια. Μετά τη βελτίωση της κυπριακής οικονομίας, πρόσθεσε, το ΧΑΚ μπορεί και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να επανακτήσει τη θέση του στην αγορά και να διαδραματίσει τον αναπτυξιακό του ρόλο στην κυπριακή οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χριστοδουλίδης συνέχισε λέγοντας, ότι το ΧΑΚ έχει στενότατες σχέσεις με το Χρηματιστήριο Αθηνών, τόσο στα πλαίσια της Κοινής Πλατφόρμας όσο και με το Χρηματιστήριο Ενέργειας στο οποίο είναι μέτοχος. Η ελληνική αγορά, πρόσθεσε, είναι πάντοτε στις προτεραιότητες του ΧΑΚ, λόγω των στενών εθνικών, οικονομικών και κοινωνικών δεσμών, αλλά και λόγω της διαχρονικής συνεργασίας.

   Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΧΑΚ, Νίκος Τρυπάτσας, προέβη σε αναλυτική παρουσίαση της κυπριακής οικονομίας και ειδικότερα της αγοράς του ΧΑΚ, δίνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία στους Ελλαδίτες επενδυτές.

   Σύμφωνα με τον κ. Τρυπάτσα, η οικονομική κρίση επηρέασε και τις δραστηριότητες του ΧΑΚ, το οποίο, όμως, τώρα προχωρά δυναμικά με νέες πρωτοβουλίες για ανάκτηση του ρόλου και της αποστολής του. Στα πλαίσια αυτά, είπε, είναι που διοργανώθηκε και το roadshow της Αθήνας, το οποίο αποτελεί και την πρώτη εκδήλωση στο εξωτερικό.

Τέλος, ο κ. Τρυπάτσας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου, καθώς και στο φορολογικό πλαίσιο που αφορά τις επενδύσεις στο ΧΑΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης