Ισχυρά κέρδη δείχνουν τα futures της Wall Street

Ισχυρά κέρδη δείχνουν τα futures της Wall Street
Σε κέρδη παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, εν μέσω του θετικού κλίματος που δημιούργησε η ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 438 μονάδες, του S&P 500 40 μονάδες και του Nasdaq περίπου 140 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου της G-20 υπήρξε θετική εξέλιξη στην εμπορική διένεξη Πεκίνου - Ουάσινγκτον, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και τα εμπόδια που δεν σχετίζονται με τους δασμούς=.

Αν αυτές οι συνομιλίες δεν στεφθούν με επιτυχία, οι προγραμματισμένοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων θα αυξηθούν στο 25%, από το 10%, μια αύξηση προγραμματισμένη για τις αρχές του 2019, που όμως τώρα θα καθυστερήσει κατά τουλάχιστον τρεις μήνες.

Παράλληλα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μεγάλες ποσότητες αμερικανικών αγροτικών, ενεργειακών και βιομηχανικών προϊόντων.

Επίσης, σε tweet του αργά την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανέφερε πως το Πεκίνο συμφώνησε να μειώσει και να καταργήσει δασμούς σε αμερικανικά αυτοκίνητα, που τώρα βρίσκονται στο 40%.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 16:22