Σε κέρδη παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, εν μέσω του θετικού κλίματος που δημιούργησε η ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 438 μονάδες, του S&P 500 40 μονάδες και του Nasdaq περίπου 140 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνόδου της G-20 υπήρξε θετική εξέλιξη στην εμπορική διένεξη Πεκίνου – Ουάσινγκτον, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και τα εμπόδια που δεν σχετίζονται με τους δασμούς=.

Αν αυτές οι συνομιλίες δεν στεφθούν με επιτυχία, οι προγραμματισμένοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων θα αυξηθούν στο 25%, από το 10%, μια αύξηση προγραμματισμένη για τις αρχές του 2019, που όμως τώρα θα καθυστερήσει κατά τουλάχιστον τρεις μήνες.

Παράλληλα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μεγάλες ποσότητες αμερικανικών αγροτικών, ενεργειακών και βιομηχανικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σε tweet του αργά την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανέφερε πως το Πεκίνο συμφώνησε να μειώσει και να καταργήσει δασμούς σε αμερικανικά αυτοκίνητα, που τώρα βρίσκονται στο 40%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης