Σε αρνητικό έδαφος “διολίσθησαν” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η επιφυλακτικότητα επανήλθε στα ταμπλό, εν μέσω και των πτωτικών τάσεων που αποτυπώνονται στην Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 τερμάτισε 0,53% κάτω. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,15%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,58% και ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε 0,71% χαμηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με πτώση 1,30%, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 1,29% και ο πορτογαλικός PSI 20 έχασε 0,18%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ευρωαγορές υπέκυψαν και πάλι σε πιέσεις, μετά από τις χθεσινές τους θετικές επιδόσεις, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο αμερικανικό ταμπλό, όπου σήμερα κατεγράφη ενισχυμένη μεταβλητότητα.

Άλλωστε, τα αρχικά τους κέρδη διέγραψαν οι τιμές του αργού, με τον κλάδο των Πρώτων Υλών, πάντως, να υπεραποδίδει, λαμβάνοντας ώθηση από τις μεταλλευτικές εταιρείες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, οι μετοχές των Anglo American, BHP Billiton και Glencore εξασφάλισαν κέρδη τουλάχιστον 1,5% έκαστη.

Οι Τηλεπικοινωνίες, από την άλλη, γνώρισαν “βουτιά” 1,09%, με τον ταξιδιωτικό κλάδο να είναι μεταξύ των λίγων κερδισμένων της συνεδρίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Άλμα” 5,9% σημείωσε, εν τω μεταξύ, η μετοχή της Ubisoft, φθάνοντας στην κορυφή του Stoxx 600, έπειτα από τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη γ’ τριμήνου, ενώ άνοδο σχεδόν 2% γνώρισε η μετοχή της Randstag μετά από τα επίσης καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη για το δ’ τρίμηνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης