Ανοδικά κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη καθώς οι τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και η αποφυλάκιση με όρους της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Technologies Co. αναζωπύρωσαν την αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών των ΗΠΑ με την Κίνα.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 228 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 23,25 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 72,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα μπορούσε να παρέμβει στην υπόθεση της σύλληψης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Technologies, Μενγκ Ουάνγκζου εάν αυτό συμβάλει στο να κλειστεί μια συμφωνία με την Κίνα.

Η Μενγκ Ουάνγκζου, η οποία είναι κόρη και πιθανή διάδοχος του ιδρυτή της Huawei, κέρδισε την αποφυλάκιση της με όρους από καναδικό δικαστήριο την Τρίτη, ωστόσο θα παραμείνει υπό στενή παρακολούθηση.

Οι ΗΠΑ έχουν υποβάλει αίτημα έκδοσης με την κατηγορία ότι το υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού κολοσσού παραβίασε το εμπάργκο σε βάρος του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ενισχύσει την αισιοδοξία των επενδυτών ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα βρουν κοινό έδαφος για να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό που θα τερματίζει την απειλή ενός ανεξέλεγκτου εμπορικού πολέμου.

Το κλίμα έχουν βοηθήσει και οι αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων πως η Κίνα σχεδιάζει να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων στο 15% από 40%που είναι σήμερα.

Στα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ένδειξη ότι η κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου συγκρατεί τον πληθωρισμό.

Χωρίς να περιλαμβάνεται η ενέργεια και τα τρόφιμα, κατηγορίες που εμφανίζουν μεγάλες μεταβολές από μήνα σε μήνα, ο δομικός δείκτης για τις τιμές καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,2%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή και ο δομικός δείκτης σημείωσαν άνοδο 2,2%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης