Κέρδη κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ανάκαμψη της απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 196.000 ενώ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 3,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,24%, ο DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,16% στις 12.007,72 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,23% στις 5.476,20 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,60% στις 7.446,25 μονάδες.

Οι επενδυτές παράλληλα συνεχίζουν να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας.

Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο κλάδος των Πρώτων Υλών, που έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα. Σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως Ουάσινγκτον και Πεκίνο σημειώνουν γρήγορη πρόοδο στις συνομιλίες τους, προσθέτοντας πως “τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα ξέρουμε” αν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος Λίου Χε, ο οποίος χθες συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον Τραμπ, δήλωσε πως επιτεύχθηκε συναίνεση σχετικά με το κείμενο της εμπορικής συμφωνίας.
Την ίδια ώρα πάντως οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο οικονομικής επιβράδυνσης στην Ευρωζώνη. Στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι έκαναν “βουτιά” οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Φεβρουάριο στη Γερμανία, καθώς η ζήτηση από χώρες εκτός της Ευρωζώνης υποχώρησε δραματικά.

Παράλληλα, το Bloomberg μετέδωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να αναθεωρήσει καθοδικά την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στη χώρα το 2019 στο 0,1% -πολύ χαμηλότερα δηλαδή από την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για ανάπτυξη 1%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης