Κέρδη για τα futures μετά από ένα εφιαλτικό διήμερο για τη Wall

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 15:55
Κέρδη για τα futures μετά από ένα εφιαλτικό διήμερο για τη Wall
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά την κατρακύλα των δύο προηγούμενων ημερών που κόστισε στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones συνολικά 950 μονάδες.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 160 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 21,00 μονάδες.
Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύονται κατά 75 μονάδες.

Οι εντεινόμενες ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης -καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας δεν δείχνει να αποκλιμακώνεται και η Ευρώπη συνεχίζει να ταλανίζεται από την αντιπαράθεση Ρώμης-Βρυξελλών και το Brexit- οδήγησαν σε ένα εφιαλτικό διήμερο τη Wall Street.

Σημειώνεται ότι ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε σήμερα καθοδικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, ανακοινώνοντας ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται πλέον να αναπτυχθεί κατά 3,5% το 2019, σε σύγκριση με την πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,7% στην έκθεση του περασμένου Μαΐου.

Την Τρίτη ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 551,8 μονάδες ή 2,2% διολισθαίνοντας στις 24.465,64 μονάδες, ενώ στα χαμηλά της ημέρας κατρακύλησε 648 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε σε ποσοστό 1,8%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 1,7%.

Οι χθεσινές απώλειες διέγραψαν τα κέρδη του Dow και του S&P 500 για το 2018, ενώ ο Nasdaq σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% από την αρχή του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές αύριο λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή θα κλείσουν νωρίτερα.

Το κλίμα σήμερα στην αγορά ενισχύει η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου μετά το sell-off της Τρίτης. Το αμερικανικό αργό σημειώνει κέρδη άνω του 2% μετά τη χθεσινή του κατρακύλα σε ποσοστό 6,6%.

Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν 4,4% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 248,52 δισ. δολ.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στις νέες παραγγελίες από τον Ιούλιο του 2017.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για πτώση 2,6% στις παραγγελίες.

Οι παραγγελίες στην κατηγορία των αεροσκαφών, ένας τομέας που εμφανίζει μεγάλες διακυμάνσεις, υποχώρησαν 21,4% τον Οκτώβριο.
Χωρίς να περιλαμβάνονται αγαθά από τον κλάδο των μεταφορών, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο.

Από την αγορά εργασίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στις 224.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Νοεμβρίου, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Ιουνίου.

Οι οικονομολόγοι τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 214.000

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Deere & Co. ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αυξημένα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε και η Gap, με την αλυσίδα ρούχων και αξεσουάρ να ξεπερνά ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 15:55