Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street αντλώντας ώθηση από την αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας, εν αναμονή και της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον αντιπρόεδρο της Κίνας.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones κερδίζουν 107 μονάδες, τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 9,75 μονάδες, ενώ τα futures του Nasdaq προσθέτουν 29 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας εν μέσω αναφορών ότι οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν το περίγραμμα μιας συμφωνίας. Ο πρόεδρος Τραμπ θα συναντήσει σήμερα τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Λίου Χε με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι η συνάντηση θα μειώσει τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πάντως δηλώσει ότι μια συνολική συμφωνία με την Κίνα θα υπάρξει όταν θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ.

Από το “μέτωπο” των αποτελεσμάτων, η Kraft Heinz Co. σημειώνει βουτιά άνω του 24% καθώς τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η εταιρεία τροφίμων μείωσε το μέρισμα της και ανακοίνωσε μια λογιστική έρευνα η οποία οδήγησε σε κλήτευση της εταιρείας από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Μεγάλες απώλειες σημειώνει και ο τίτλος της Dropbox Inc. μετά τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου. Αν και η Dropbox ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα του δ΄ τριμήνου, οι προβλέψεις της για το 2019 δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης