Κέρδη σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή σε κλίμα αισιοδοξίας για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας εν μέσω αναφορών ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 71μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 8 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύονται κατά 22,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας στο Πεκίνο ολοκληρώθηκαν σήμερα με το αδιέξοδο να παραμένει σε ορισμένα κρίσιμα θέματα, ωστόσο οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο για «λεπτομερείς και έντονες συζητήσεις», προσθέτοντας ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος μεταξύ των δύο πλευρών».

Και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων, ενόψει της προθεσμίας της 1ας Μαρτίου, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από 2 Μαρτίου οι δασμοί σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολ. θα αυξηθούν από το 10% στο 25% εάν δεν έχει υπάρχει συμφωνία με την Κίνα.

Για “σημαντική πρόοδο” κάνει λόγο και το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορεία της Κίνας, Xinhua News Agency.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά το χθεσινό πράσινο φως του Κογκρέσου στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της ασφάλειας στα σύνορα με  το Μεξικό, με το ποσό πάντως να υπολείπεται των 5,7 δισ. δολ. που έχει ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος για την κατασκευή του τείχους στο Μεξικό.

Το νομοσχέδιο διασφαλίζει επίσης τις λειτουργικές δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αποτροπή ενός νέου shutdown που θα μπορούσε να επιβαρύνει σημαντικά την αμερικανική οικονομία.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι το κόστος των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ υποχώρησε για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,5% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση 0,3% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Σε ετήσια βάση οι τιμές υποχώρησαν 1,7%, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2016.

Παράλληλα, τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η New York Fed έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης ανέκαμψε τον Φεβρουάριο,

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State σκαρφάλωσε 4,9 μονάδες στις 8,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, μετά το χαμηλό 12 μηνών του Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Econoday τοποθετούσαν τον δείκτη στις 7,6 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης