Κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση δείχνουν τα futures της Wall Street

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, 15:24
Κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση δείχνουν τα futures της Wall Street
Με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να παραμένουν αισιόδοξοι ότι ΗΠΑ και Κίνα είναι σε καλό δρόμο για να αποκαταστήσουν τις τραυματισμένες εμπορικές τους σχέσεις.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 109 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 9,50 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύονται κατά 30,00 μονάδες.

Την Τρίτη ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 1,1% κλείνοντας στις 23.787,45 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1% στις 2.574,41 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σκαρφάλωσε 1,1% στις 6.897 μονάδες.

Οι αγορές σε Ασία και Ευρώπη κερδίζουν έδαφος σήμερα, ενώ οι τιμές του πετρελαίου ανέκτησαν το επίπεδο των 50 δολ. το βαρέλι, καθώς οι επενδυτές διατηρούν την αισιοδοξία τους ότι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας είναι σε καλό δρόμο.
Οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν στο Πεκίνο και πλέον αναμένεται η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών στην Ουάσινγκτον.

Επικαλούμενη πηγή από το Λευκό Οίκο το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί μια συμφωνία με την Κίνα προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα στις αγορές.

Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσε παράλληλα το τηλεοπτικό διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου χθες το βράδυ για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό το οποίο πάντως δεν έδωσε ελπίδες για επίλυση της κρίσης με τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου που έχει οδηγήσει σε μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Η Fitch προειδοποίησε σήμερα για μια πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης "ΑΑΑ" της αμερικανικής κυβέρνησης εάν η μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών (shutdown) οδηγήσει το χρέος να χτυπήσει το ανώτατο όριο και συνεχίσει να εμποδίζει τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού.

«Εάν το shutdown συνεχιστεί έως την 1η Μαρτίου και η οροφή του χρέους γίνει πρόβλημα κάποιους μήνες αργότερα, ενδεχομένως να χρειαστεί να ξεκινήσουμε να εξετάζουμε το πλαίσιο της πολιτικής, την αδυναμία να περάσει ο προϋπολογισμός… και εάν όλα αυτά είναι συμβατά με την αξιολόγηση ΑΑΑ», δήλωσε ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων της Fitch, James McCormack.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Apple φέρεται να σχεδιάζει τη μείωση της παραγωγής των τριών νέων μοντέλων iPhone κατά 10% το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Nikkei Asian Review.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple έχει ζητήσει από τους προμηθευτές της δύο φορές τους τελευταίους δύο μήνες να περιορίσουν την παραγωγή των iPhone XR, XS και XS Max.

Από τον κλάδο της ενέργειας, η Chesapeake Energy σημειώνει άλμα άνω του 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές μετά την παρουσίαση των προβλέψεων της για την πορεία της παραγωγής το δ΄ τρίμηνο οι οποίες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, 15:24