Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street δίνοντας συνέχεια στο ανοδικό ξέσπασμα της Παρασκευής, με τους επενδυτές να περιμένουν τις εξαγγελίες του προέδρου Donald Trump για ένα επενδυτικό πακέτο 200 δισ. δολ. που θα κατευθυνθεί σε έργα υποδομών.

Οι ελπίδες πως το γιγαντιαίο επενδυτικό σχέδιο θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία έχουν βοηθήσει το επενδυτικό κλίμα μετά το απροσδόκητο sell-off της προηγούμενης εβδομάδας που έστειλε τις αγορές σε περιοχή διόρθωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα με συνολικές απώλειες τουλάχιστον 5%, τις υψηλότερες από τις αρχές του 2016, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η ενίσχυση του πληθωρισμού θα οδηγήσει την Federal Reserve σε ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Ο Dow Jones και ο ευρύτερος S&P 500 μπήκαν σε περιοχή διόρθωσης την Πέμπτη, καταγράφοντας απώλειες πάνω από 10% από τα πρόσφατα υψηλά τους.

Οι επενδυτές περιμένουν πλέον τις ανακοινώσεις του προέδρου Trump για το σχέδιο επενδύσεων 200 δισ. δολ. σε περίοδο 10 ετών σε αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια και άλλες υποδομές. Ο Λευκός Οίκος ελπίζει οι κρατικές επενδύσεις να δημιουργήσουν νέες επενδύσεις από την πλευρά των πολιτειών και του ιδιωτικού τομέα, προσφέροντας περαιτέρω ώθηση στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 274,66 μονάδες (1,14%) στις 24.474,82 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 72,15 μονάδες (1,05%) στις 6.947,48 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 25,95 μονάδες (0,99%) στις 2.644,98 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 28 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις 2 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Cisco Systems στα 40,50 δολ. με άνοδο 0,98 δολ. ή σε ποσοστό 2,5%. Ακολουθούν η Apple με άνοδο 2,08% στα 159,62 δολ. και η Intel με κέρδη 1,93% στα 44,80 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Johnson & Johnson (-0,45%) και η Travelers (-0,02%).

Το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας είναι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Οι αναλυτές προειδοποιούν για τον κίνδυνο ενός νέου sell-off εάν τα στοιχεία δείξουν ενίσχυση του πληθωρισμού με ταχύτερο από το αναμενόμενο ρυθμό. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,3%, με τον δομικό πληθωρισμό, που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, να ενισχύεται 0,2%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της CSRA Inc. σημειώνουν ράλι 31,4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι έχει εισέλθει σε συμφωνία για την εξαγορά της από την General Dynamics Corp.

Άλμα 1,9% σημειώνει από την πλευρά της η Qualcomm Inc. εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Broadcom Ltd. έχει διασφαλίσει 100 δισ. δολ. σε χρηματοδότηση για να πραγματοποιήσει την επιθετική εξαγορά της εταιρείας επεξεργαστών.

Ισχυρά κέρδη 1,6% σημειώνει εξάλλου ο τίτλος της 21st Century Fox μετά από δημοσιεύματα ότι η Comcast Corp. εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναλάβει την προσφορά της για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στο κλάδο της ψυχαγωγίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης