Με μικρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας με την ελπίδα οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία για την επίλυση των διαφορών τους.

Η επενδυτική προσοχή παραμένει στραμμένη στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας οι οποίες έχουν μπει στη δεύτερη ημέρα τους, με τις ελπίδες να έχουν αναζωπυρωθεί μετά την είδηση ότι ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Xi Jinping, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Liu He, παρακολούθησε τις χθεσινές συναντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπορική αντιπαράθεση των δύο χωρών έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές τους τελευταίους μήνες, ενώ η κινεζική οικονομία έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης, κάτι που υποχρέωσε την Apple την προηγούμενη εβδομάδα να αναθεωρήσει καθοδικά τις προβλέψεις της για την πορεία των εσόδων της.

Την Apple ακολούθησε σήμερα η Samsung Electronics η οποία, επικαλούμενη τις “μεγάλες μακροοικονομικές αβεβαιότητες” προειδοποίησε για πτώση 29% στα λειτουργικά κέρδη του δ΄ τριμήνου.

Δείκτες – στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 247,37 μονάδες (1,08%) στις 23.783,39 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 20,39 μονάδες (0,79%) στις 2.569,24 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 50,62 μονάδες (0,74%) στις 6.873,77 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 29 κινούνται με θετικό πρόσημο. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Boeing στα 335,52 δολ. με άνοδο 7,41 δολ. ή σε ποσοστό 2,25% και ακολουθούν η Caterpillar με κέρδη 1,97% στα 130,62 δολ. και η IBM στα 120,26 δολ. με άνοδο 1,85%.

Μόνο ο τίτλος της Goldman Sachs κινείται σε αρνητικό έδαφος εμφανίζοντας απώλειες 0,21%.

Οι δείκτες κινούνται σε ανοδικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Την Παρασκευή η Wall Street κατέγραψε ένα εντυπωσιακό ράλι με τον βιομηχανικό Dow να σημειώνει άλμα 3,3%, τον S&P 500 να κερδίζει 3,4% και τον τεχνολογικό Nasdaq να ενισχύεται 4,3%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα και την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών για την άρση του αδιεξόδου που έχει υποχρεώσει στο μερικό κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ ομιλία για την ασφάλεια των συνόρων και το τείχος με το Μεξικό.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης για την αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η National Federation of Independent Business.
Ειδικότερα, ο δείκτης διολίσθησε σε χαμηλό 14 μηνών στις 104,4 μονάδες τον Δεκέμβριο από 104,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης