Κέρδη σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων εν αναμονή της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο έθνος σήμερα το βράδυ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα απευθυνθεί την ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης σήμερα το βράδυ με τους αναλυτές να περιμένουν νέα στοιχεία για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα καθώς και για τις συνομιλίες με τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου εν μέσω ανησυχιών ότι ένα νέο αδιέξοδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανάληψη της αναστολής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών για άγνωστο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Federal Reserve Ζερόμ Πάουελ είχε δείπνο εργασίας χθες το βράδυ με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.

Ο Πάουελ έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου για τις διαδοχικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων οι οποίες, όπως υποστηρίζει, απειλούν την πορεία της οικονομίας.

Η Fed ανακοίνωσε πάντως ότι ο Πάουελ δεν συζήτησε στο δείπνο εκτιμήσεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής “εκτός από το να υπογραμμίσει ότι η πορεία της πολιτικής θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 137,48 μονάδες (0,54%) στις 25.375,37 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 42,11 μονάδων (0,57%) στις 7.389,91 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 8,07 μονάδες (0,30%) στις 2.732,87 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 23 κινούνται με θετικό πρόσημο και 7 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple στα 174,28 δολ. με άνοδο 3,05 δολ. ή σε ποσοστό 1,78% και ακολουθούν η Merck στα 78,14 δολ. με κέρδη 1,69% και η Intel με άνοδο 1,52% στα 49,97 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Chevron (-0,61%), η Verizon (-0,47%) και η Procter & Gamble (-0,24%).

Οι επενδυτές παραμένουν στο μεταξύ προσηλωμένοι στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων με τη μητρική της Google, Alphabet Inc. να ανακοινώνει χθες το βράδυ κέρδη έναντι ζημιών και αύξηση εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της εταιρείας καλλυντικών Estée Lauder Companies Inc. ενώ στον αντίποδα η Lumentum Holdings Inc. δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Markit έδειξαν ότι η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών υποχώρησε ελαφρώς τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στις 54,2 μονάδες από 54,4 μονάδες τον Δεκέμβριο. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον τομέα της μεταποίησης παρέμεινε αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα στις 54,4 μονάδες, επίπεδο που είναι κάτω από το μέσο όρο του 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης