Με κέρδη ξεκινούν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν ένα μέρος από το έδαφος που έχασαν την προηγούμενη εβδομάδα – τη χειρότερη από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι απώλειες στην αμερικανική αγορά ακολούθησαν την έκρηξη της μεταβλητότητας σε μεμονωμένες εταιρείες που είχαν βρεθεί τις προηγούμενες εβδομάδες να είναι στο επίκεντρο ανοικτών πωλήσεων (short). Οι εταιρείες αυτές – όπως η StopGame και η AMC μεταξύ άλλων – συγκέντρωσαν τεράστιο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα από μικροεπενδυτές που οργανώνονται στο Ιντερνετ, με τις μετοχές τους να εκτινάσσονται σε ένα ξέφρενο ράλι, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα funds που είχαν θέσεις short.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα της εβδομάδας το ενδιαφέρον των μικροεπενδυτών φαίνεται να στρέφεται στο ασήμι, σε μια ένδειξη ότι η ακραία μεταβλητότητα θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα, σε διαφορετικές περιοχές των παγκόσμιων αγορών.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του πολύτιμο μετάλλου σκαρφαλώνει σήμερα πάνω από 11% ξεπερνώντας το επίπεδο των 30 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2013. Το ράλι ακολουθεί το αυξημένο ενδιαφέρον μικροεπενδυτών σε δημόσια φόρουμ όπως το WallStreetBets της Reddit, όπως είχε γίνει και πριν το ράλι των μετοχών της GameStop και της AMC.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 112,72 μονάδες ή 0,38% στις 30.095,34 μονάδες. Ο S&P 500 προσθέτει 19,56 μονάδες (0,53%) στις 3.733,80 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 97,70 μονάδες (0,75%) στις 13.168,39 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 20 κινούνται με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Visa με κέρδη 4,27 δολ. ή σε ποσοστό 2,21% στα 197,52 δολ. και ακολουθούν η American Express στα 118,00 δολ. με άνοδο 1,50% και η Intel στα 56,19 δολ. με άνοδο 1,22%.  

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Walgreens Boots Alliance (-1,35%), η Walmart (-0,77%) και η Chevron (-0,55%).  

Στο μεταξύ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας με την πρόσφατη υποχώρηση των μολύνσεων με τη νόσο Covid-19 στις ΗΠΑ να δίνει ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Ανάσα δίνουν και οι προσπάθειες των φαρμακοβιομηχανιών να ενισχύσουν την παραγωγή των εμβολίων τους.

Η BioNTech ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδόν διπλασίασε την εκτίμηση της για τα εμβόλια που σχεδιάζει να διαθέσει το 2021. Ειδικότερα, η BioNTech ανακοίνωσε ότι περιμένει να κατασκευάσει 2 δισ. δόσεις του εμβολίου αυτό το έτος από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,3 δισ.

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων με συνολικά 111 εταιρείες του δείκτη S&P 500 να γνωστοποιούν αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά τους μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο, μεταξύ των οποίων οι Amazon.com και Alphabet την Τρίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης