Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν περαιτέρω την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ και ενώ οι επενδυτές ετοιμάζονται για την κρίσιμη κυβερνητική έκθεση που θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή, για τις νέες θέσεις εργασίας και τον δείκτη ανεργίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 14.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 385.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 384.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της κρίσιμης έκθεσης για την απασχόληση που θα δημοσιοποιηθεί αύριο και η οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις επόμενες αποφάσεις της Federal Reserve.

Οι αναλυτές περιμένουν η έκθεση να δείξει ότι τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν περίπου 845.000 θέσεις εργασίας, με τον δείκτη ανεργίας να υποχωρεί στο 5,7% από 5,9%.

Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida εκτίμησε πρόσφατα ότι η αγορά εργασίας ενδεχομένως να έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που να επιτρέπει να ξεκινήσει η σταδιακά αύξηση των επιτοκίων από το τέλος του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mετά τα στοιχεία για την ανεργία, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3,6 μονάδες βάσης στο 1,204%. Το δολάριο σημειώνει οριακές απώλειες της τάξης του 0,02%.
Δείκτες – Στατιστικά

Στα ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones προσθέτει περίπου 150 μονάδες στα επίπεδα των 34.950 μονάδων, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά κατά 0,33% λίγο πάνω από τις 4.400 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,27% πέριξ των 14.820 μονάδων.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται η Home Depot με άνοδο 1,56% και η Walmart που προσθέτει 1,47%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η UnitedHealth Group (-2,04).  

Η μετοχή της Robinhood Markets, μετά το χθεσινό ράλι της σε ποσοστό 50%, σήμερα διολισθαίνει κατά 15% περίπου, ενώ η Uber Technologies σημειώνει κέρδη άνω του 1% στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β’  τριμήνου.

Η Veoneer σημειώνει άλμα 22%, αφού η Qualcomm ανακοίνωσε ότι προσφέρθηκε να εξαγοράσει την εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων έναντι 37 δολαρίων ανά μετοχή, ποσό που είναι 18% πάνω από την ήδη συμφωνηθείσα προσφορά εξαγοράς της Magna International στα 31,25 δολάρια. Η μετοχή της Qualcomm χάνει 1,1%, ενώ η μετοχή της Magna προσθέτει 1,2%.

Στο μεταξύ, οι αναλυτές της Goldman Sachs αναθεώρησαν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για τον δείκτη S&P 500 καθώς η ισχυρή αύξηση των εταιρικών κερδών και τα χαμηλά επιτόκια τροφοδοτούν την αισιοδοξία ότι οι μετοχές μπορούν να συνεχίσου το ράλι τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης