Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές, εν μέσω της αποδυνάμωσης του ευρώ και των νέων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων που ικανοποίησαν, ενισχύοντας έτσι την αγοραστική διάθεση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,54% στις 387,06 μονάδες. Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο τεχνολογικός κλάδος, εν μέσω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ericsson είδε τη μετοχή της να ενισχύεται 8,52%, αφότου ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου που διαμορφώθηκαν στο ανώτατο επίπεδο των προβλέψεών της.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,80% στις 12.762,47 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,46% στις 5.447,44 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραψε κέρδη 0,66% στις 7.676,75 μονάδες.

Οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έλαβαν ώθηση από την πτώση του ευρώ και της στερλίνας έναντι του δολαρίου, το οποίο ενισχύθηκε μετά τα αισιόδοξα σχόλια του επικεφαλής της Fed για την αμερικανική οικονομία, καθώς και για τη συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην υποχώρηση του βρετανικού νομίσματος συνέβαλε και η απρόσμενη επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Ιούνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επενδυτές παρακολούθησαν και το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη Google και την Κομισιόν, η οποία επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 4,3 δισ. ευρώ για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, μετά από οκταετή έρευνα των ευρωπαϊκών αρχών για τις εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος Android για κινητά τηλέφωνα.
Πάντως η Google ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης