Κέρδη στις ευρωαγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, 11:01
Κέρδη στις ευρωαγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους. Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,94%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,21% και ο δείκτης του Λονδίνου επίσης καταγράφει άνοδο 1,74%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου επίσης καταγράφει κέρδη κατά 0,66% και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 1,29%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 επίσης σημειώνει άνοδο 0,89% με τις μετοχές του κλάδου των ταξιδιών να καταγράφουν άνοδο 3,4% και τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να αποτελεί το επίκεντρο των ευρωπαϊκών αγορών τώρα που ο διαχωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. ολοκληρώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η εμπορική σχέση μετά το Brexit, μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ξεκινήσει με όλους να αναμένουν να δουν εάν υπάρχει οποιαδήποτε διαταραχή στις εμπορικές ροές που προκαλούνται από τους νέους κανόνες και τη γραφειοκρατία για τους εξαγωγείς.

Στο μέτωπο του εμβολιασμού, η Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα αρχίσει να εμβολιάζει από σήμερα τους πολίτες της με το εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έξι νοσοκομεία στην Αγγλία θα χορηγήσουν τις πρώτες δόσεις από τις περίπου 530.000 που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Βρετανία.

Η εκστρατεία εμβολιασμού θα επεκταθεί τις επόμενες ημέρες και σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα, με την κυβέρνηση να ελπίζει ότι θα μπορέσει να χορηγήσει δεκάδες εκατομμύρια δόσεις μέσα σε μερικούς μήνες.

Νωρίτερα στην Ασία, με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν τη χρονιά τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα στην πρώτη συνεδρίαση του έτους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, 11:58