Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,2 στις 391,35 μονάδες, συμπληρώνοντας οκτώ διαδοχικές ανοδικές ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός DAX σημείωσε μικρά κέρδη 0,1% κλείνοντας στις 12.235,51 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,2% στις 5.591,69 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,85% στις 7.523,07 μονάδες, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό επτά μηνών.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε σε ποσοστό 0,6%.

Τα ισχυρά αποτελέσματα των αμερικανικών κολοσσών United Technologies, Coca-Cola και Whirlpool, μεταξύ άλλων, έδωσαν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή η πρόσφατη άνοδος των τιμών του πετρελαίου, μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να σταματήσει να χορηγεί εξαιρέσεις σε τρίτες χώρες για εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, οδήγησε σε ράλι τις ενεργειακές μετοχές.

Στα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνης μετά από τρεις μήνες ανόδου υποχώρησε τον Απρίλιο στο -7,9 από -7,2 τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία της Κομισιόν διέψευσαν τις προσδοκίες των αναλυτών για άλλον έναν ανοδικό μήνα καθώς η ανεργία συνεχίζει να υποχωρεί και οι μισθοί αυξάνονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης