Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες για κάποια πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας μετά την αναφορά του Αμερικανού προέδρου για «παραγωγικές συζητήσεις» σε ανάρτηση του στο Twitter.

Σε μήνυμα του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι συζητήσεις με την Κίνα είναι “πολύ παραγωγικές”, προσθέτοντας πως θα ακολουθήσουν «μερικές σημαντικές ανακοινώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αισιοδοξία για την πορεία των συνομιλιών διαμόρφωσαν και τα δημοσιεύματα ότι η Κίνα σχεδιάζει να μειώσει τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα στο 15% από 40% που είναι σήμερα.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 1,5% στις 344,18 μονάδες

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,5% στις 10.780,51 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 1,35% στις 4.806,20 μονάδες, ενώ βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,3% στις 6.806,94 μονάδες καθώς η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι συνεχίζει τις επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες σε μια ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερες παραχωρήσεις από την Ε.Ε. και να σώσει τη συμφωνία της για το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Μέι ανακοίνωσε χτες την αναβολή της ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit προκειμένου να αποφύγει μια πανωλεθρία.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,9%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης