Κλείνει για τη Δικαιοσύνη το σκάνδαλο με τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 16:06
Κλείνει για τη Δικαιοσύνη το σκάνδαλο με τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου
Κλείνει οριστικά για τη Δικαιοσύνη το γνωστό ως σκάνδαλο με τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου.

Λίγο πριν εκπνεύσει και …τυπικά ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έριξε «αυλαία» σε μία υπόθεση που έχει είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως σκάνδαλο, συγκλονίζοντας τον πολιτικό και οικονομικό βίο της χώρα.

Η τρίτη και τελευταία φορά που κάθισαν στο εδώλιο οι 36 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, αποδείχτηκε και η πιο… τυχερή για αυτούς, αφού το δικαστήριο, με την έναρξη της διαδικασίας, απέρριψε την έφεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα Εφετών Αθήνα Θεοδωρόπουλου κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας οδηγώντας τους σε νέα δίκη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 36 κατηγορουμένων για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος υπέβαλαν ένσταση ζητώντας να κριθεί απαράδεκτη η εισαγγελική έφεση, η οποία έγινε δεκτή από τους δικαστές.

Η εισαγγελική λειτουργός η οποία είχε ταχθεί και στην αγόρευσή της υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων, είχε ασκήσει την έφεση προκειμένου η υπόθεση να κριθεί εκ νέου, με ορατό βέβαια τον κίνδυνο της παραγραφής των αδικημάτων που λήγει το Μάρτιο του 2019.

Είχε προηγηθεί η πρώτη, ομόφωνη μάλιστα αθώωση των κατηγορουμένων, από διαφορετική σύνθεση δικαστών, για την οποία ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Έτσι, ακολούθησε και δεύτερη δίκη, από την αρχή και πάλι, η οποία κατέληξε εκ νέου στην αθώωση των κατηγορουμένων. Hδεύτερη αθωωτική απόφαση πάντως ελήφθη κατά πλειοψηφία 2-1 με το ένα μέλος του δικαστηρίου που μειοφήφησε να εκφράζει την άποψη πως θα έπρεπε να κηρυχθούν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους είχαν απαγγελθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 16:07