Η αμερικανική κεφαλαιαγορά, που άρχισε την πρώτη συνεδρίαση του μήνα στο πράσινο, έχασε τα βήματά της στην πορεία, με δύο από τους δείκτες να κλείνουν στο κόκκινο εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων για την τάση ως προς τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα υποχώρησε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες από ανεξάρτητη πηγή και μοιάζουν να επικυρώνουν τα επίσημα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 97,31 μονάδων (–0,28%), στις 34.838 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι του τομέα της τεχνολογίας, παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητος, κλείνοντας με οριακή άνοδο 8,39 μονάδων (–0,06%), στις 14.681,07 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής κατεύθυνσης, έκλεισε με πτώση 8,1 μονάδων (–0,18%), στις 4.387,16 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι διαφωτιστικό πως η αντιστροφή της τάσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο καταγράφηκε καθώς έπεφταν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων –στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου–, ένδειξη πως οι επενδυτές αναζητούν πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, παρατήρησε αναλυτής της Spartan Capital Securities.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης