Ενισχύονται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές περιμένουν η Federal Reserve να ανακοινώσει σήμερα άλλη μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 30 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 3 μονάδες. Τα futures του Nasdaq προσθέτουν 12,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed ολοκληρώνεται σήμερα και η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Jerome Powell αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Οι αναλυτές περιμένουν η Fed να αυξήσει τα επιτόκια της στο 1,75% με 2% από 1,5% με 1,75% που είναι σήμερα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτό το έτος και η έβδομη συνολικά από την έναρξη του κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα θα δώσει στη δημοσιότητα τις τελευταίες προβλέψεις των μελών της για την πορεία των επιτοκίων τα επόμενα έτη.

Οι ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής θα συνεχιστούν και αύριο, με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ακολουθεί η Τράπεζα της Ιαπωνίας την Παρασκευή.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,5% τον Μάιο από τον προηγούμενο μήνα.

Χωρίς να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα και η ενέργεια, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 0,3% από τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν 3,1% τον Μάιο που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Ιανουάριο του 2012. Χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια, οι τιμές αυξήθηκαν 2,4%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της AT&T Inc. χάνουν 3,7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ η Time Warner Inc. κερδίζει 4,5% στον απόηχο της απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου που δίνει στην πρώτη το πράσινο φως για την εξαγορά της δεύτερης.

Άλμα 7% σημειώνει εξάλλου ο τίτλος της 21st Century Fox Inc. καθώς η δικαστική απόφαση της ανοίγει τον δρόμο για να πουλήσει ορισμένα περιουσιακά της στοιχεία από τον κλάδο της τηλεόρασης και κινηματογραφικών ταινιών.

Η Fox έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία αξίας $52,4 δισ. με τον κολοσσό της ψυχαγωγίας Walt Disney, ωστόσο η ανταγωνιστική Comcast Corp. αναμένεται να ανακοινώσει ανταγωνιστική προσφορά ύψους $60 δισ. για τα ίδια περιουσιακά στοιχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης