Με ισχυρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων της αμερικανικής Federal Reserve.

Οι δείκτες αντλούν ώθηση και από ένα tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για “μία πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία” με τον Κινέζο πρόεδρο για το εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Θα έχουμε διευρυμένη συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της G-20 στην Ιαπωνία. Οι ομάδες μας θα ξεκινήσουν τις συνομιλίες πριν την συνάντηση μας”, αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος στο λογαριασμό του στο twitter.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες θα αξιολογήσουν «τις επόμενες εβδομάδες» πώς να προσαρμόσουν τα εργαλεία πολιτικής «ανάλογα και με τη σοβαρότητα των κινδύνων» στις προοπτικές της οικονομίας.

Αυτό αξιολογήθηκε από τους επενδυτές σαν σήμα ότι η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να προχωρήσει σε νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης για να στηρίξει την οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του Ντράγκι έρχονται ενώ η Federal Reserve ξεκινά την συνεδρίαση της η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Οι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να επιβεβαιώσει ότι παραμένει έτοιμη να μειώσει τα αμερικανικά επιτόκια εάν διαπιστώσει ότι οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι επιβαρύνουν υπέρμετρα την οικονομία.

Δείκτες- Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 338,21 μονάδες (1,30%) στις 26.448,40 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 36,35 μονάδες (1,27%) στις 2.926,22 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 149,47 μονάδες (1,91%) στις 7.993,20 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 27 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τρεις με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Intel με κέρδη 3,16% στα 47,59 δολ. και ακολουθούν η Apple στα 199,56 δολ. με άνοδο 2,96% και η Caterpillar στα 131,09 δολ. με άνοδο 2,96%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Prockter & Gamble (-0,71%), η Visa (-0,52%) και η Coca-Cola (-0,07%).

Οι δηλώσεις του Ντράγκι προκάλεσαν πάντως την οργή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Ο Μάριο Ντράγκι μόλις ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να έρθει και νέα στήριξη, κάτι που αμέσως έριξε το ευρώ έναντι του δολαρίου και έκανε αθέμιτα πιο εύκολο για αυτούς να ανταγωνίζονται τις ΗΠΑ. Είναι κάτι που κάνουν για χρόνια και ξεφεύγουν, μαζί με την Κίνα και άλλους», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμα του στο twitter.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές του Facebook σημειώνουν άλμα άνω του 2% μετά την ανακοίνωση του κολοσσού των κοινωνικών δικτύων για το δικό του κρυπτονόμισμα, το Libra, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πληρωμές ηλεκτρονικά.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 0,9% τον Μάιο από τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,269 εκατ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης