Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών των ΗΠΑ με την Κίνα.

The Dow Jones ενισχύεται 1,21% στις 24.666,13 μονάδες, ο S&P 500 1,08% στις 2.664,28 μονάδες και ο Nasdaq 1,22% στις 7.117,62 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Reuters, ότι είναι πρόθυμος να παρέμβει στην υπόθεση της σύλληψης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Technologies, Μενγκ Ουάνγκζου εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στο να κλειστεί μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Παράλληλα, η Wall Street Journal έγραψε ότι η Κίνα αναμένεται προετοιμάζει σχέδιο που θα ενισχύσει την πρόσβαση των ξένων επιχειρήσεων στις αγορές της.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες φέρουν την Κίνα να μειώνει τους δασμούς σε αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στο Reuters ότι το Πεκίνο θα μειώσει τους δασμούς, αλλά οι ΗΠΑ θα περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ένδειξη ότι η κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου συγκρατεί τον πληθωρισμό.

Χωρίς να περιλαμβάνεται η ενέργεια και τα τρόφιμα, κατηγορίες που εμφανίζουν μεγάλες μεταβολές από μήνα σε μήνα, ο δομικός δείκτης για τις τιμές καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,2%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή και ο δομικός δείκτης σημείωσαν άνοδο 2,2%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης