Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street μετά τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται στις 27.961,33 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 1,02%. Από την πλευρά του ο γενικός S&P 500 βρίσκεται στις 3.144,29 μονάδες κερδίζοντας 0,86% την ώρα που και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,90 στις 8.647,42 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικάνικη αγορά εργασίας ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών, καθώς έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 260.000 νέες θέσεις εργασίας το Νοέμβριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν 180.000 θέσεις.

Αυτή είναι επίσης η μεγαλύτερη άνοδος από τον περασμένο Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης ανεργίας διολίσθησε στο 3,5% από 3,6% τον Οκτώβριο, διολισθαίνοντας σε χαμηλό 50 ετών και πάλι.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία των προηγούμενων μηνών, στις 156.000 θέσεις από 128.000 τον Οκτώβριο και στις 193.000 από 180.000 τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλο στοιχείο που ωθεί θετικά τους δείκτες είναι το θετικό κλίμα γύρω από τα Σινοαμερικανικά. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι οι συνομιλίες “προχωρούν καλά”, ενώ ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας  ανέφερε την Πέμπτη ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα άρει τους δασμούς σε ορισμένες αποστολές χοιρινού και σόγιας από τις ΗΠΑ, σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την πορεία των συνομιλιών. Η άρση των δασμών γίνεται με βάση σχετικά αιτήματα μεμονωμένων εταιρειών για τα συγκεκριμένα προϊόντα, διευκρίνισε το υπουργείο χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρ’ όλα αυτά η απόφαση της Νάνσι Πελόζι να κηρύξει την έναρξη των επίσημων διαδικασιών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, δεν φαίνεται να επηρεάζει.

Την παραπομπή ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος “παραβίασε την ίδια την καρδιά του Συντάγματος”.

Από τα θετικότατα στοιχεία για την αγορά Εργασίας των ΗΠΑ, επωφελούνται οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς ανοδικά πάνω από 1% κινούνται οι μετοχές της SPDR Financial Select Sector ETF, της Bank of America, της Citigroup αλλά και της J.P. Morgan.

Άμα τη ανακοινώσει πως οι αναφερθείσες σεξουαλικές επιθέσεις στην Uber ήταν μεν πανω από 3.000, αλλά κινούνται μειωμένες κατά 16%, η μετοχή της εταιρείας κινείται ανοδικά σημειώνοντας κέρδη 0,80%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης