Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street μετά το χτεσινό υψηλό του S&P 500 και με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,10% στις 26.727 μονάδες, ο S&P 500 επίσης καταγράφει απώλειες κατά 0,21% στις 2.948,05 και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 0,43% στις 8.016,35 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως χτες ο S&P έκλεισε με άνοδο 1% καταγράφοντας το πρώτο ρεκόρ από τον περασμένο Απρίλιο.

H μετοχή της Apple πιέζει τον τεχνολογικό κλάδο σημειώνοντας πτώση 0,6%. Η Micron Technology και η PayPal επίσης κινούνται πτωτικά κατά 2%.

Αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο βρέθηκε μεταξύ άλλων και η Fed με τον πρόεδρό της, Jerom Powell, να δηλώνει ότι η κεντρική τράπεζα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μειώσει τα επιτόκια της εάν οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις επιβαρύνουν υπέρμετρα την οικονομική ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida επιβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει τη χαλάρωση της πολιτικής της, δηλώνοντας σήμερα ότι το επιχείρημα για μία πιο επεκτατική πολιτική έχει ενισχυθεί. Από την πλευρά του ο James Bullard, επικεφαλής της St. Louis Fed, δήλωσε ότι ο ίδιος επιθυμούσε μια μείωση των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιβράδυνσης της οικονομίας και του πληθωρισμού.

Οι αναλυτές επικεντρώνονται και στην κλιμάκωση της έντασης στον Περσικό Κόλπο μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από το Ιράν.  Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε και στη συνέχεια ακύρωσε την τελευταία στιγμή μία διαταγή για αεροπορικές επιδρομές σε επιλεγμένους στόχους στο Ιράν.

Στα μάκρο της ημέρας, η αμερικανική οικονομία συνέχισε να χάνει ορμή τον Ιούνιο καθώς ο μεταποιητικός κλάδος επιβράδυνε σημαντικά, με τη δραστηριότητα να κατρακυλά κοντά σε χαμηλό 10 ετών, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες διολίσθησε σε χαμηλό 40 μηνών στις 50,6 μονάδες τον Ιούνιο από 50,9 μονάδες τον Μάιο, όπως έδειξαν τα προκαταρκτική στοιχεία της έρευνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης